Apa yang membuat kedai dobi layan diri yang baik

Setiap pelanggan kedai dobi layan diri akan menilai apakah faktor yang paling penting dan kriteria bagi mereka untuk memilih salah satu kedai dobi dengan yang lain. Apa yang mungkin menjadi keutamaan bagi saya mungkin sedikit berbeza daripada orang lain, tetapi ada beberapa asas, faktor-faktor sejagat yang akan mendorong orang ramai untuk satu kedai dan bukan yang lain. Antara faktor-faktor ini adalah keselamatan dan keselamatan, kebersihan kedai, kemudahan dan tempat letak kereta. Ini adalah penting kerana apa yang kita cuba lakukan adalah membuat tempat yang terbaik untuk orang ramai untuk melakukan dobi mereka. Apa yang kita perlu lakukan ialah memberi tumpuan kepada bagaimana kita membuat kedai dobi yang terbaik untuk pelanggan-pelanggan kami untuk digunakan.

Mungkin dua faktor yang paling penting mengapa orang pergi ke satu kedai dobi dan bukan yang lain ialah keselamatan dan kebersihan. Keselamatan adalah paling utama. Jika orang tidak berasa benar-benar selesa datang ke kedai dobi, mereka akan pergi ke tempat lain. Faktor penting kedua ialah kebersihan. Orang ramai melakukan fungsi pembersihan, jadi kedai harus nyaring bersih.

Keselamatan

Keselamatan merupakan isu paling utama apabila mereka bentuk kedai dobi layan diri. Kedai mesti boleh dilihat dengan jelas, pelanggan mahu nampak kedalaman kedai dengan terang dan kurang ruang bersembunyi. Pelanggan (terutamanya wanita) mahu boleh melihat dengan serta-merta siapa yang di sana dan bahawa dia mempunyai tahap keselesaan bahawa dia berasa selamat.

Di samping itu, kedai perlu banyak lampu. Tempat letak kereta perlu juga dinyalakan dan lampu benar-benar meningkatkan tahap keselamatan. Di samping itu, kedai dobi perlu mempunyai kamera untuk menyelia pelanggan

Kemudahan

Salah satu faktor penting dalam kedai dobi adalah kemudahan. Para pelanggan kedai dobi biasanya akan melakukan perjalanan 10-15 minit untuk pergi ke apa yang mereka anggap adalah kedai dobi layan diri yang terbaik di luar sana. Semasa bahawa masa memandu 15-20 minit, mereka mempunyai banyak, banyak pilihan yang berbeza, maka apa yang membuat kedai dobi yang terbaik kedai dobi yang terbaik?

Sudah tentu kemudahan adalah satu faktor yang besar, keupayaan untuk mempunyai akses mudah, mudah masuk dan keluar dan banyak tempat letak kereta adalah faktor yang besar. Keupayaan untuk mempunyai pintu gelongsor elektrik adalah bonus besar juga.

Beberapa tarikan adalah mesin basuh yang besar, saiz 20 kg dan lebih. Ini adalah mesin yang paling dalam permintaan oleh pelanggan yang mempunyai keluarga besar. Anda ingin memastikan anda mempunyai campuran kapasiti yang berbeza, mesin kapasiti yang besar, mesin sederhana, dan juga mesin kecil sehingga anda mendapat saiz mesin untuk setiap jenis pakaian berat.

Anda juga perlu memastikan bahawa anda mempunyai campuran mesin pengering dan basuh. Anda tidak mahu mempunyai terlalu sikit mesin pengering di mana ada kesesakan dan pelanggan terpaksa menunggu mesin pengering untuk menjadi ada. Lain-lain faktor penting adalah atendan: Adakah anda mahu mempunyai atendan untuk kedai anda? Adakah mereka bagus, menghormati, boleh berdwibahasa? Ini merupakan faktor-faktor yang membantu membuat orang merasa lebih selesa di kedai anda.

Anda juga boleh letak mesin vending minuman, tempat untuk gosok baju atau televisyen. Semua faktor-faktor ini bergabung untuk menjadikan satu kedai yang lebih baik daripada yang lain. Letakkan diri anda dalam perspektif pelanggan anda dan benar-benar lihat kedai dobi layan diri dan tengok adakah anda menyediakan semua servis lebih baik untuk membuat kedai anda tempat yang terbaik untuk orang ramai untuk melakukan tugas dobi mereka.