Lokasi, lokasi, lokasi: Kami dengar ini sepanjang masa dan ini adalah benar mengenai kedai dobi. Kedai dobi adalah perniagaan lokasi yang bergantung kepada lokasi. Dengan kedai dobi anda akan membelanjakan lebih kebanyakan wang untuk pembaikan pegangan pajak, peningkatan pada bangunan untuk tukar jadi kedai dobi. Anda memerlukan lokasi kedai dobi yang terbaik untuk memaksimumkan seri pelanggan  dan memaksimumkan pulangan ke atas pelaburan.

Trafik adapah penting: Lokasi kedai dobi terbaik berada di jalan raya yang ada banyak trafik dan nampak menarik. Jalan raya yang ada banyak trafik bermakna bahawa anda mempunyai sejumlah besar pelanggan yang berpotensi melihat kedai anda, jadi ini adalah seperti mempunyai papan iklan besar pengiklanan kedai anda sepanjang masa. Tempat yang nampak menarik bermakna bahawa ia mudah dilihat dan kedai yang sentiasa memasarkan dirinya setiap masa.

 self service laundry 3

Kemudahan: Anda ingin ia semudah mungkin bagi pelanggan untuk masuk ke dalam kedai anda dan untuk menggunakan kedai dobi. Di jalan banyak trafik, jika anda mempunyai lebih daripada satu pintu masuk, atau jika anda mempunyai lampu isyarat di mana orang boleh masuk ke dalam kedai dari kedua-dua arah dan itu adalah bagus. Anda ingin mempunyai banyak tempat letak kereta untuk kedai, anda boleh mempunyai banyak tempat letak kereta dan mahu membuat ia semudah mungkin bagi orang-orang untuk datang dan membasuh mereka.

Demografi: Set utama pelanggan untuk kedai dobi adalah penyewa, pemilik kondo, dan apartmen. Ini adalah orang yang tidak mempunyai tempat atau wang untuk beli pencuci dan pengering di premis mereka, jadi anda menyediakan perkhidmatan untuk mereka. Jadi anda perlu mentesuaikan lokasi anda untuk pelanggan-pelanggan ini. Anda sama ada perlu di mana mereka tinggal, berhampiran dengan penumpuan utama penyewa dan pemilik kondo, atau anda perlu ada mana mereka membeli makanan mereka, barangan runcit mereka. Anda ingin mencari pasar raya terbesar di kawasan itu, atau anda mahu berada di lebuh raya utama yang ada trafik di antara kedua-dua lokasi. Ia mengenai lokasi, lokasi, lokasi.

Sebab itulah kami cuba untuk pergi di pasar raya adalah kerana membeli makanan dan mencuci pakaian kedua-duanya dua tugas berulang-ulang setiap minggu. Jika anda boleh mendapatkan pelanggan untuk melakukan kedua tugas sekaligus, mereka menjimatkan masa. Menjimatkan masa adalah satu kelebihan yang besar.

self service laundry 4