Mesin Basuh Dobi Malaysia

Kami membekal mesin cuci basuh dari jenama seperti Maytag dan Dexter. Mesin basuh tahan lasak buat kerja dobi untuk masa yang panjang. Mesin menjimat tenaga dan air maknanya kurang kos operasi sambil buat kerja yang baik.

Pencuci, atau apa yang dikenali dengan nama isi rumah sebagai mesin basuh, adalah peralatan dobi yang digunakan untuk mencuci kedai dobi seperti kepingan, pakaian, dan barangan tekstil buatan lain. Ini peralatan dobi menggunakan air untuk membersihkan barang-barang yang bertentangan dengan jenis lain mesin dobi juga digunakan untuk membersihkan kepingan dan pakaian tanpa air. Mesin ini adalah mesin pembersihan kering. Anda boleh mendapatkan pencuci di rumah dan juga di dalam ruang komersial seperti pusat dobi. Walau bagaimanapun, pencuci digunakan di tempat-tempat yang berbeza sebagai pusat dobi menggunakan tugas berat pencuci komersial tidak seperti orang yang dilihat di rumah kerana biasanaya tak tahan lasak. Kalau nak pakai mesin cuci rumah biasa pun, pengurus dobi mungkin akan beli lagi mesin baru untuk menggantikan sebab dah rosak dengan kerap, kan. Membaiki mesin biasa pun akan ambil kos.

Satu mesin basuh komersial adalah sejenis mesin basuh yang biasa digunakan pada pusat-pusat dobi. Ini pencuci adalah bertujuan untuk kegunaan kerap, seperti setiap hari, berbanding dengan pencuci rumah atau mesin basuh pengguna. Untuk mesin basuh komersial, fungsi dan ketahanan adalah lebih bernilai daripada gaya mesin basuh. Satu mesin basuh komersial biasanya kelihatan lebih berat dan tahan lasak. Mereka mungkin ada penampilan yang tajam dan kuasa dua. Mereka juga sering dibuat dengan keluli tahan karat untuk mencegah kakisan awal, terutamanya kerana mereka akan diletakkan dalam persekitaran, yang sentiasa lembap.

Lebih sering daripada tidak, pencuci komersial dipasang di dalam baris yang mempunyai laluan yang luas di belakang pencuci supaya jika penyelenggaraan akan diperlukan, pergerakan tidak akan diperlukan untuk mesin berat.

Fungsi Mesin Basuh Komersial. Satu fungsi mesin basuh komersial sama seperti mesin basuh rumah dengan sedikit perbezaan sedikit. Sejak ini adalah untuk kegunaan komersial, anda perlu membayar yuran untuk menggunakannya. Kebanyakan pencuci komersial dibina untuk perniagaan dobi syiling. Untuk mula menggunakan jenis ini mesin basuh komersial, anda perlu masuk duit syiling. Kemudian, selepas itu, anda boleh melakukan membasuh, membilas, dan juga berputar pakaian.

 

Spesifikasi Mesin Basuh Komersial. Satu mesin basuh komersial boleh mempunyai spesifikasi yang berbeza bergantung kepada jenama atau jenis model yang anda akan pilih. Sesetengah pencuci komersial ada ciri-ciri seperti program jenis dobi yang telah ditetapkan, pilihan suhu yang berbeza-beza, menetapkan untuk putaran kelajuan, pelaksanaan ditangguhkan atau pemasa, dan sistem pengunci untuk keselamatan.

Spesifikasi yang anda boleh gunakan untuk pencuci komersil anda boleh bergantung kepada pusat dobi dan matlamat dobi anda. Spesifikasi mesin basuh komersial yang terbaik akan menjadi:
• Tugas berat
• Diperbuat daripada keluli tahan karat untuk ketahanan
• Dibuat oleh jenama yang dipercayai untuk memastikan kebolehpercayaan
• Kecekapan tinggi (pencuci komersial menggunakan kira-kira 20 hingga 60% daripada air, bahan cuci, dan tenaga berbanding dengan pencuci rumah) dengan sistem auto
• Kelajuan putaran maksimum adalah lebih tinggi (2000 RPM)
• Keupayaan untuk mencuci walaupun perkara yang sukar seperti bantal atau beg tidur
• Padat
• Penyelenggaraan Mudah

 

Jenis Pencuci Komersial. Pencuci komersial datang dalam pelbagai jenis. Sesetengah pencuci komersial atas dimuatkan, di mana bahagian atas membuka supaya anda boleh meletakkan barang-barang anda di sana. Banyak pencuci rumah juga dibuat dengan cara ini. Terdapat juga pencuci hadapan dimuatkan di mana bahagian depan dan bukannya membuka bahagian atas.

Sesetengah pencuci komersial juga dibina untuk dobi syiling. Ini bermakna anda perlu memasukkan duit syiling tertentu atau amaun sebelum anda akan dapat menggunakan mesin basuh pakaian. Orang lain juga kata mesin yang mempunyai alat kad-membaca, yang membolehkan anda untuk menggunakan kad kredit dan bukannya syiling adalah senang. Tapi sistem alat kad adalah lebih mahal dan akan kena terhadap kos dobi.

Untuk sebarang maklumat sebut harga untuk mesin dobi basuh dan mesin pengering, tolong hubungi kami atau guna borang pertanyaan.

 

Washer1                                             washer_dexter2

Maytag Mesin Basuh                                                    Dexter Mesin Basuh