Mesin Pengering Baju Dobi Malaysia

Kami membekal mesin pengering baju dobi gas yang direka, diuji dan dihasilkan untuk untuk memastikan prestasi pengeringan unggul dan operasi yang boleh dipercayai dalam keadaan yang mencabar.  Sebagai pemilik perniagaan dobi, anda memerlukan produk yang bukan sahaja tahan lama dan boleh dipercayai, tetapi juga cekap tenaga. Mesin pengering baju yang tahan lasak dan ada jaminan.

Mesin pengering dobi adalah salah satu komponen asas peralatan dobi menetapkan kedua-dua untuk rumah dan komersial. Pengering juga dikenali sebagai pengering pakaian serta mesin pengering. Mesin ini secara teknikal membuang atau ekstrak kelembapan dan air dari pakaian dan tekstil selepas mesin basuh telah dibersihkan mereka. Pengering adalah amat berguna untuk orang-orang yang mempunyai ruang yang terhad untuk penghawa mengeringkan pakaian mereka atau bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa untuk tugas tersebut.

Bagaimanakah mesin pengering baju berfungsi?
Beberapa pengering mempunyai drum berputar di dalam mana pakaian atau tekstil diletakkan. Dalam drum ini, udara panas beredar supaya kelembapan boleh menguap atau supaya air boleh diekstrak. Pada masa yang sama, drum yang diputar untuk mengekalkan sedikit ruang udara di antara artikel. Walau bagaimanapun, menggunakan pengering mungkin boleh mengecilkan baju atau membuat mereka kurang lembut sejak gentian lembut atau lin hilang. Terdapat juga mesin pengeringan mudah yang tidak berputar. Ini dipanggil kabinet pengeringan. Ini boleh digunakan untuk kain halus anda atau tekstil lain yang tidak sesuai untuk mesin pengering biasa.

Jenis-jenis mesin pengering baju dobi yang berbeza
Terdapat beberapa jenis pengering, tetapi untuk pengering komersial ini adalah biasa:
• Bergolek pengering – ini berfungsi sama seperti pengering rumah jatuh, tetapi ia lebih besar dan boleh bekerja tugas berat
• Gas pengering – pengering gas adalah mereka yang didorong oleh gas.
• Stack pengering – Ini pengering disusun berbanding dengan yang lain untuk menjimatkan ruang.
• Stack Pencuci-pengering – ini adalah gabungan mesin basuh dan pengering. Ini biasanya dua mesin disusun berbanding dengan yang lain. Ini bukan untuk dikelirukan dengan mesin basuh kombo dan pengering, yang merupakan salah satu mesin yang boleh melakukan kedua-dua pekerjaan mencuci dan pengeringan.

Spesifikasi Umum atau Ciri-ciri Mesin Pengering Baju

Dobi
Berbeza model pengering perdagangan mempunyai spesifikasi yang berbeza. Kadang-kadang, bergantung kepada jenama, mereka mungkin mempunyai ciri-ciri unik yang pengering lain tidak mempunyai. Antara spesifikasi ini termasuk:

• Bahan Api atau Kuasa Sumber
Kebanyakan pengering komersial berjalan menggunakan gas. Walau bagaimanapun, terdapat juga pengering komersil yang dikuasai oleh elektrik.

• Bahan Buatan
Beberapa mesin pengering baju menggunakan keluli tahan karat untuk ketahanan yang lebih baik kerana mereka akan digunakan setiap hari. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa yang diperbuat daripada porselin. Jika ia mempunyai drum di dalamnya, salah satu yang biasanya dibuat dengan keluli tahan karat bukan sahaja untuk ketahanan, tetapi juga untuk memudahkan penyelenggaraan.

• Ketahanan dan Keupayaan
Mesin pengering baju dobi juga dibuat tahan lama kerana ia bekerja kebanyakan masa, tidak seperti mesin biasa untuk rumah, yang tidak digunakan sekerap. Kapasiti pengering komersial juga dibuat lebih besar supaya mereka boleh menampung barangan yang lebih besar seperti bantal, selimut tebal, dan cadar.

• Ciri-ciri Khas atau Sistem
Bergantung pada jenama mesin pengering baju dobi, ciri khas atau sistem ditambah. Sebagai contoh, semasa masih terdapat pengering komersial yang mempunyai Dail sebagai kawalan, sudah ada banyak yang dikawal oleh memaparkan skrin digital atau mikropemproses. Ada yang mempunyai teknologi penindasan kebakaran, dan skrin lin yang melakukan pembersihan diri. Ada yang juga menyediakan kitaran diprogramkan, manakala yang lain mempunyai teknologi yang menghalang pegeringan yang berlebihan.

Sistem Syiling
Mesin pengering  baju dobi juga mempunyai sistem syiling sebelum pengaktifan. Ciri ini adalah unik untuk mesin pengering baju kerana mereka akan digunakan untuk tujuan perniagaan. Sistem syiling mengesan jumlah nilai syiling sebelum membenarkan pengering untuk digunakan.

 

dryer_maytag1                                 dryer_dexter3

             Mesin Pengering Maytag                          Mesin Pengering Dexter